Pui cu sos de curry si mustar

Dat fiind faptul ca sotul imi plange de foame si se vaita pe la prieteni ca il tin nehranit, am zis sa mai intru prin bucatarie 😀 S-a stricat un pic feng shui-ul, dar s-a terminat cu bine :))

Am ales o mancare pe care eu o ador, am mancat-o doar la restaurant, dar am zis ca n-ar fi rau sa incerc si eu sa o gatesc. Rezultatul e bun! Eu am folosit reteta de mai jos. Pofta buna!

Jumatate piept de pui
un ardei gras
3 linguri mustar
2 lingurite curry
sare
piper
usturoi
o lingura ulei
o cana orez prefiert
optional: sos soia

Mod de preparare

  • 1. Fasiile de piept de pui se pun la marinat timp de 10 de minute intr-un sos obtinut din sare, piper, o lingurita curry si o lingura mustar..
  • 2. Se pune orezul sa fiarba in apa rece.
  • 3. Ardeiul taiat fasii se pune separat la calit. Cand incepe se se rumeneasca adaugati si doi catei de usturoi tocati.
  • 4. Peste puneti rapid bucatile de pui marinate. Dupa cateva minute cand carnea incepe sa-si schimbe culoarea se toarna peste 100ml de apa, o lingurita curry si 2 linguri de mustar.
  • 5. Mai lasati mancarea 10 minute pe foc mic. Amestecati din cand in cand. si se mai tine pe foc aproximativ 10 minute, amestecand constant. Orezul fiert se setrecoara si se serveste cald.

sursa: goodfood.ro

IMG_3871[1] IMG_3872[1]