Poveste-n tavă. Cheesecake. Reteta de la Anna Bakes

A mai trecut o saptamana si dupa cum v-am obisnuit ne intalnim pe blogul Vitejiei. Astazi va voi prezenta reteta pentru cheesecake, este printre preferatele mele si sunt sigura ca va fi si pe placul vostru.

Va recomand sa spargeti monotonia  saptamanii si sa transformati o zi de miercuri, de exemplu, intr-o zi speciala facand acest tort de branza delicios.

Ingrediente:

500g branza de vaci

500g crema de branza Hochland

200g zahar

6 oua

1 baton de vanilie/esenta de vanilie

250g biscuti digestivi cu scortisoara pentru blat

125g unt topit pentru blat

 

Blatul: Se dau bscutii prin blender si se amesteca  cu untul topit, compozitia rezultata se pune intr-o forma cu fundul detasabil si se coace pentru  minute 10 in cuptorul incins la 180 de grade C.

Acum ne vom acupa de umplutura cheesecake-ului, scurgem branza de zer  si o amestecam cu mixerul, la viteza mare, 4-5 minute. Adaugam zaharul, miezul de la batonul de vanilie si continuam sa mixam, pana zaharul e aproape topit. Ouale se pun treptat amestecand dupa fiecare.

Compozitia se toarna peste blatul copt si se niveleaza cu o spatula. Reducem temperatura cuptorului la 140 grade C si coacem prajitura pentru 50-60 minute. Racim prajitura la temperatura camerei si apoi o dam la frigider.

Va doresc  o saptamana minunata si ne revedem aici, duminica viitoare!